0314362990 [javascript protected email address]
U kunt gebruik maken van de zoekbalk of onderstaande navigatie

Ambulante begeleiding

Je wil je eigen leven leiden en daarbij je eigen keuzes maken. Zelfstandig wonen met ambulante begeleiding van Zorggroep Achterhoek kan jou hierbij helpen. Samen kijken wij naar jouw wensen en mogelijkheden en stellen we doelen op waar we aan gaan werken. Hierbij werken we aan verschillende levensgebieden.

Wonen & leven

Je woont zelfstandig in je eigen huis waarbij een persoonlijk begeleider op bezoek komt bij jou thuis. Samen bespreek je jouw wensen en mogelijkheden en waarbij je extra hulp kunt gebruiken. Bijvoorbeeld bij het koken, boodschappen doen, geldzaken of de thuissituatie. Wij helpen mee met het op orde brengen van jouw huishouden, hierbij kan het zijn dat er huishoudelijke ondersteuning bij jou thuis komt. Samen werk je dan aan een opgeruimd huis, zodat dit voor jou een fijne plek is om te wonen.

Structuur in je leven

Structuur in je dag geeft je rust en duidelijkheid. Een goed ritme helpt je bij een gezond leven, waardoor jij prettig in je vel zit. Jouw persoonlijk begeleider helpt bij het vinden van een goede daginvulling en het aanbrengen van structuur. Hierbij horen het vinden en houden van werk, studie of dagbesteding, hobby's en bewegen. Hierdoor kan jij je plekje vinden in de maatschappij en ontmoet je mensen en werk je aan je toekomst. Telefonisch kun je dan je probleem bespreken, als het nodig is komt er een begeleider ter plekke.

Omgaan met emoties

Sommige mensen kroppen hun emoties op, de ander wordt snel boos. Iedereen vindt het wel eens lastig om met gevoelens om te gaan. Dan is het belangrijk dat je emoties kunt uiten. Wanneer er in je eigen omgeving niemand is waarbij je terecht kan, kan dit ook bij jouw begeleider. Deze luistert en kan je tips geven om hiermee om te gaan. Soms helpt het om niet alleen te praten maar ook iets te doen.

Huishoudelijke ondersteuning

Een huishouden goed onderhouden vergt veel tijd. Sommige mensen hebben hier dan ook wat extra hulp bij nodig. Vanuit Zorggroep Achterhoek bieden we huishoudelijke ondersteuning aan. Dat houdt in dat er een huishoudelijk medewerker langskomt en met jou afstemt waar jouw behoeftes liggen op het gebied van huishouden. Zo kun je bijvoorbeeld hulp nodig hebben bij wanneer je bepaalde dingen moet doen, zoals: hoe vaak moet ik de badkamer schoonmaken? En hoe verschoon ik het beste mijn bed? Dit zijn allemaal zaken waarbij de huishoudelijk medewerker jou kan ondersteunen. En wanneer het nodig is, dit ook samen met jou doet.

Omdat onze huishoudelijk medewerkers kennis en ervaring hebben in de zorg, signaleren zij ook tijdig wanneer er meer zorg nodig is. Zij overleggen dan met de begeleiders, in samenspraak met de cliënten, op welke punten verbetering noodzakelijk is.

Wil jij meer weten?

Wil jij je aanmelden of meer weten over onze zorg? Neem dan contact op met onze zorgconsulenten of vul het contactformulier in. Dan nemen wij contact met jou op.

Contact
Veelgestelde vragen
  • Wanneer jij je aanmeldt, wordt er binnen 2 werkdagen contact met je opgenomen door een zorgconsulent. We bekijken dan of wij jou kunnen helpen. Wij vragen informatie aan jou op om een goede beoordeling te maken. Dan volgt er een gesprek waarin we samen bespreken welke zorg je zoekt en of wij dit kunnen bieden. Het kan zijn dat er een tweede gesprek komt. Als we samen besluiten dat wij jou kunnen helpen, mag je in zorg komen.

  • Wij hebben een wachtlijst, die vind je hier.

  • Wij bieden zorg aan mensen met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Onze zorg ondersteunt mensen in zelfredzaamheid. Deze zorg kan thuis (ambulant) geboden worden, in een woonlocatie van Zorggroep Achterhoek of in de vorm van dagbesteding.

  • Wij ondersteunen mensen die door complexe problematiek hulp nodig hebben zelfredzaamheid. Deze zorg kan thuis (ambulant) geboden worden, in een woonlocatie van Zorggroep Achterhoek of in de vorm van dagbesteding.

Meer veelgestelde vragen