0314362990 [javascript protected email address]
U kunt gebruik maken van de zoekbalk of onderstaande navigatie

Beweegprogramma

Wij hechten waarde aan beweging en zetten dit in bij onze zorg. Ons beweegprogramma is een middel bij omgaan met emoties, aanleren van vaardigheden en je lichaam leren kennen. Bewegen helpt ook om andere mensen te ontmoeten en met ze te leren omgaan. Of het sport in groepsverband of persoonlijk is, door sporten leer je jezelf beter kennen maar ook met anderen om te gaan. Je wordt fitter en gezonder, hebt een leuke daginvulling en werkt aan doelen uit je zorgplan. In beweging komen is het doel, sport is een middel.

Haal het maximale uit jezelf

Iedereen is anders, iedereen heeft zijn eigen kracht. Wij ondersteunen daarom beweging in alle vormen. Is een wandeling maken, zwemmen, een potje voetbal of een parcourtje afleggen helemaal jouw ding? Onze beweginsagogen denken graag mee en kijken aan welke doelen je in je zorgplan wil werken. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om verschillende sporten te doen met onze sportpartners: CrossFit, Zumba of kickboxen bijvoorbeeld! Samen met de professionele beweegcoach van Zorggroep Achterhoek bepaal je welke sport het beste bij jou past.

Beweegprogramma

Wij werken met behulp van sport & beweging aan jouw hulpvraag en persoonlijke doelen in je zorgplan. We werken aan deze doelen door methoden uit de bewegingsagogiek en onder begeleiding van onze professionele bewegingsagogen. Door de inzet van Emotie Regulering, Motivatie & Integratie en Empowerment Training werken we samen aan jouw welzijn. Wil je meer weten over ons beweegprogramma download dan onze folder over de inzet va bewegingsagogiek.

Beweegprogramma op locatie

Onze bewegingsagogen zijn er voor jou. Samen kijk je naar wat er bij jou past, soms is dit bij een sportschool maar het kan ook zijn dat de bewegingsagoog bij jou komt om te werken aan jouw welzijn. Bijvoorbeeld bij een van onze woonlocaties of in het park bij jou om de hoek.

Ons team

Ons team van bewegingsagogen werkt met ons unieke beweegprogramma aan de hulpvraag en persoonlijke doelen van de cliënt. Wij bieden daarbij de mogelijkheid om verschillende sporten te doen met onze sportpartners. Goed samenwerken en initiatief nemen zijn daarom belangrijke eigenschappen van onze bewegingsagogen.

Meer weten over ons beweegprogramma?

Wil je meer weten over ons beweegprogramma en wat we voor jouw situatie kunnen betekenen? Kom dan in beweging en bel, mail of vul het contactformulier in.

contact
Veelgestelde vragen
  • Wij bieden zorg aan mensen met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Onze zorg ondersteunt mensen in zelfredzaamheid. Deze zorg kan thuis (ambulant) geboden worden, in een woonlocatie van Zorggroep Achterhoek of in de vorm van dagbesteding.

  • Wij ondersteunen mensen die door complexe problematiek hulp nodig hebben zelfredzaamheid. Deze zorg kan thuis (ambulant) geboden worden, in een woonlocatie van Zorggroep Achterhoek of in de vorm van dagbesteding.

  • Ons beweegprogramma gaat door. Wel op een aangepaste manier. Onze zorg is op maat en persoonlijk. Wil jij weten wat we voor jouw persoonlijke situatie kunnen doen? Neem dan contact op. We hebben de volgende aanvullende mogelijkheden voor ons beweegprogramma in deze tijd:

    • Er wordt mogelijkheid geboden voor een persoonlijk thuis-beweegprogramma op maat.
    • De beweegcoach biedt beweegmogelijkheden in de buitenlucht onder persoonlijke begeleiding, met 1,5 meter afstand.
  • Via een aanmeldformulier of per telefoon kun je contact opnemen met onze zorgconsulenten. Onze zorgconsulenten zijn er voor de aanmeldprocedure. Zij kijken naar de mogelijkheden en wat Zorggroep Achterhoek kan betekenen voor de zorgvraag.

Meer veelgestelde vragen