0314362990 [javascript protected email address]
U kunt gebruik maken van de zoekbalk of onderstaande navigatie

Groepswonen

Soms is zelfstandig wonen nog lastig. Je wil zelfredzaam zijn, maar moet nog leren hoe dat gaat. In de groepswoning van Zorggroep Achterhoek ondersteunen we 24/7 mensen bij verschillende levensgebieden. Zo leer je zorgen voor jezelf in een veilige en gecontroleerde omgeving.

Stap voor stap meer zelfredzaamheid

We geloven in de mogelijkheden van mensen en bieden daarom zorg die met je meegroeit. Je krijgt passende zorg voor jouw situatie en haalt doelen in je eigen tempo. We stimuleren je hierbij je eigen keuzes te maken en jouw talenten te ontplooien. We hebben als doel bij iedereen meer zelfredzaamheid te bereiken. Door onze eigen diverse dagbestedingsmogelijkheden kunnen we samen kijken naar creatieve en/of sportieve daginvulling, hierdoor werken we aan vast dagritme en ontdekken we jouw talenten.

Zo kom je stap voor stap dichterbij zelfstandigheid.

Samenleven

Vanuit groepsverband werken we aan een gezond dagritme, meer zelfredzaamheid in het huishouden en bevorderen we sociale contacten. In onze gezamenlijke woonruimten wordt er samen geleefd, gekookt en gegeten. Door samenleven met anderen leer je van elkaar. Er wonen mensen die goed zijn in koken, de ander kan de woning prachtig schoonmaken terwijl de ander graag een partijtje biljart speelt. Je leert elkaar te waarderen en samen een huishouding te runnen. Ben je hier al best goed in? Dan ben je misschien toe aan meer zelfstandigheid in ons doorgroeihuis.

Voor wie?

Groepswonen is voor mensen met een complexe zorgvraag. De bewoners worden bij hun persoonlijke zorgdoelen begeleid in onder andere het huishouden, gezondheidsaspecten, sociale contacten en praktische zaken.

De Elzen

De woonlocatie is een woonomgeving in een rustige en prikkelarme woonwijk. Je verblijft er in groepsverband maar hebt een eigen slaapvertrek. Met de andere bewoners deel je badkamers, keukens, woonkamers en eetkamer.

Locatie

Meer weten?

Wil je meer weten over groepswonen? Neem dan contact op.

Contact
Veelgestelde vragen
 • Ons hoofdkantoor bevindt zich in Doetinchem in het Hanzepand. De dagbestedingslocatie bevindt zich daar vlakbij aan de Voltastraat.

  In Apeldoorn hebben we een kantoorvestiging in de Oak-building, Oude Apeldoornseweg 41.

  We hebben verschillende woonlocaties voor cliënten. Groepswoning De Elzen bevindt zich in Brummen, woonlocatie De Veste bevind zich in Kilder en woonlocatie Groenendaal staat in Doetinchem, in de wijk Schöneveld.

  Bij locaties vind je meer informatie over de verschillende vestigingen.

 • Elke woonlocatie is ingericht op de soort zorg die er geboden wordt. Bij De Elzen woon je in een groep, je hebt een eigen slaapvertrek. Bij De Veste heb je een eigen zelfstandige studio. Bij Groenendaal krijgt iedereen een eigen appartement. Voor meer informatie kun je op de pagina's van de verschillende locaties.

 • Wij hebben een wachtlijst, die vind je hier.

 • Het beste kan je eerst gaan praten met de persoon die betrokken is bij de situatie waarover je niet tevreden bent. Jouw begeleider of de zorgmanager kan jou hierbij mogelijk helpen.

  Wij werken met een klachtenregeling. Hierin staat beschreven op welke manier wij omgaan met jouw klacht. Hier kan je onze klachtenregeling lezen.

Meer veelgestelde vragen