0314362990 [javascript protected email address]
U kunt gebruik maken van de zoekbalk of onderstaande navigatie

Kleine stapjes, grote sprongen

Kleine stapjes, grote sprongen

Peter - cliënt Dagbesteding

Peter is een goed voorbeeld van iemand die met de inzet van specifieke zorg en persoonlijke benadering, tegen ieders verwachting in, enorm veel heeft bereikt.

Het was in februari 2018 dat Peter een herseninfarct kreeg waar hij een linkszijdige verlamming aan over hield. Na de revalidatie nam zijn dochter hem in huis, omdat Peter niet zelfstandig meer kon wonen. Tijdens zijn revalidatie kreeg Peter te horen dat hij zijn arm en been nooit zodanig meer kon gebruiken dat hij in staat zal zijn hard te lopen of weer zelf auto te rijden. Peters antwoord op deze mededeling was: ‘Dan zal ik wel even laten zien dat ik dat wel kan!’. Zijn grootste doel was om zijn rijbewijs terug te krijgen.

Met dit doel en de hulpvraag van zijn dochter, om haar te ontzien in de zorg om haar vader, is Peter via de gemeente Bronckhorst in zorg gekomen bij de dagbesteding van Zorggroep Achterhoek. Hier is Peter met zijn handen bezig en zet hij zijn vakkundigheid in bij het maken van duikboten.

Door onze beweegcoaches is Peter ook gaan sporten. Zo startte hij met één keer in de week een paar oefeningen om zijn coördinatie, conditie en kracht terug te krijgen. Ondertussen fietst, loopt, fitnest Peter er op los bij Prosport onder begeleiding van onze beweegcoaches! Peter bleek een ware sportman en kon zijn karateverleden weer doen laten gelden. De karatepop bij Prosport krijgt het dan ook vaak te verduren door een krachtige schop van Peter!

Eindstand? Peter heeft, tegen alle verwachtingen in, zijn rijbewijs weer terug! Petje af Peter, en dat op eigen kracht…