0314362990 [javascript protected email address]
U kunt gebruik maken van de zoekbalk of onderstaande navigatie

Begeleiding

Iedereen is anders, maar iedereen wil een eigen plekje in de maatschappij. Je wil zo zelfstandig mogelijk leven en je eigen keuzes maken. Voor mensen die door omstandigheden kwetsbaar zijn is ondersteuning belangrijk om zelfstandig te kunnen leven. Wij ondersteunen om de goede keuzes te maken, zelfredzaam te zijn en prettig je eigen leven te leiden in onze samenleving. Op je eigen unieke manier. Zo kort als mogelijk, zolang als nodig.

Werken aan de toekomst

Je woont zelfstandig, je leidt je eigen leven maar hebt hulpvragen waarbij niemand in je eigen omgeving je kan helpen. Zorggroep Achterhoek kijkt naar jouw persoonlijke situatie en mogelijkheden. Met een persoonlijk begeleider die bij jou past werk je samen aan doelen. Wij hebben de deskundigheid in huis om jou te helpen bij verschillende leefgebieden. We hebben gedragsdeskundigen en een AVG-arts in huis. Voorbeelden van doelen zijn zelfstandig meedoen in de maatschappij, omgaan met emoties, je huishouden op orde krijgen of een fijn gezinsleven. Samen gaan we hiermee aan de slag. Op deze manier ontwikkel jij jezelf en je omgeving.

Altijd bereikbaar

Iemand altijd kunnen bereiken geeft een vertrouwd en veilig gevoel. Je persoonlijk begeleider is jouw eerste aanspreekpunt, maar buiten de reguliere werktijden kun je met een hulpvraag terecht bij de bereikbaarheidsdienst. Als er zich een situatie voordoet die niet kan wachten tot de volgende dag, kun je daarom altijd iemand bereiken. Telefonisch kun je dan je probleem bespreken, als het nodig is komt er een begeleider ter plekke.

Altijd bereikbaar

Iemand altijd kunnen bereiken geeft een vertrouwd en veilig gevoel. Jouw persoonlijk begeleider is jouw eerste aanspreekpunt, maar buiten de reguliere werktijden kun je met een hulpvraag terecht bij de bereikbaarheidsdienst. Als er zich een situatie voordoet die niet kan wachten tot de volgende dag, kun je daarom altijd iemand bereiken.

Contact
Veelgestelde vragen
  • We hebben een bereikbaarheidsdienst welke 24/7 bereikbaar is voor cliënten in de ambulante zorg. Voor mensen in onze intramurale zorg is er 24/7 een medewerker wakker en aanspreekbaar op de locatie (De Elzen en Groenendaal) of is er een medewerker nabij (De Veste).

  • Via een aanmeldformulier of per telefoon kun je contact opnemen met onze zorgconsulenten. Onze zorgconsulenten zijn er voor de aanmeldprocedure. Zij kijken naar de mogelijkheden en wat Zorggroep Achterhoek kan betekenen voor de zorgvraag.

  • Wij bieden zorg aan mensen met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Onze zorg ondersteunt mensen in zelfredzaamheid. Deze zorg kan thuis (ambulant) geboden worden, in een woonlocatie van Zorggroep Achterhoek of in de vorm van dagbesteding.

  • Wij ondersteunen mensen die door complexe problematiek hulp nodig hebben zelfredzaamheid. Deze zorg kan thuis (ambulant) geboden worden, in een woonlocatie van Zorggroep Achterhoek of in de vorm van dagbesteding.

Meer veelgestelde vragen

Aanmelden

Wil jij je aanmelden of meer weten over onze zorg? Neem dan contact op met onze zorgconsulenten of vul het contactformulier in. Dan nemen wij contact met jou op.

meer weten