0314362990 [javascript protected email address]
U kunt gebruik maken van de zoekbalk of onderstaande navigatie
Headerafbeelding

Psychomotorische Therapie bij Zorggroep Achterhoek

Psychomotorische Therapie bij Zorggroep Achterhoek

Zorggroep Achterhoek gaat van start met Psychomotorische Therapie. Binnen ons cliëntenbestand merkten wij dat er dringende behoefte is aan deze vorm van therapie. Door de lange wachtlijsten elders, willen wij als organisatie gehoor geven aan de vraag om deze specifieke vorm van therapie. Er zijn daarom gekwalificeerde mensen aangesteld in Zorggroep Achterhoek om PMT te ontwikkelen. Momenteel wordt er een speciaal ingerichte ruimte gebouwd voor PMT. Zolang deze nog niet is opgeleverd, wordt er gebruik gemaakt van een buurtvoorziening. Lees hier meer over Psychomotorische Therapie bij Zorggroep Achterhoek.

Wat is Psychomotorische Therapie?

Psychomotorische Therapie is een behandelvorm voor mensen met psychosociale problematiek. Het opdoen van lichamelijke ervaringen kan leiden tot inzicht en bewustwording van gedrag, gevoelens en gedachten.

Het doel van deze vorm van therapie is cliënten leren anders om te gaan met psychosociale problemen. Door middel van oefeningen leren cliënten signalen van lichaam, gevoelens en gedragspatronen te herkennen en beter te begrijpen.

Voor wie?

We bieden PMT aan een brede doelgroep, mensen van verschillende leeftijden hebben baat bij deze therapie. Wanneer de cliënt het moeilijk vindt om psychosociale problemen onder woorden te brengen, kan deze ervaringsgerichte therapie een goede ingang zijn. Maar ook wanneer de cliënt wel goed over zijn problemen kan praten en er inzicht in heeft, maar weinig verandering ervaart, kan de werkwijze van de PMT wat voor de cliënt betekenen.

Werkvormen

Psychomotorische Therapie wordt na een intake samen met onze gedragswetenschapper door onze psychomotorische therapeut uitgevoerd. PMT maakt gebruik van veel verschillende werkvormen zoals sport- en spelactiviteiten, ontspanningsoefeningen, symbolische werkvormen, sociale vaardigheidstraining en emotie-regulatietraining. De therapie kan zowel individueel als groepsgericht gegeven worden.