0314362990 [javascript protected email address]
U kunt gebruik maken van de zoekbalk of onderstaande navigatie

Corona

Elke dag is corona in het nieuws. Elke dag komt er nieuwe informatie over het coronavirus en welke invloed dit heeft op het leven van ons allemaal. Vooral kwetsbare mensen worden getroffen. Terwijl zij juist steun en hulp nodig hebben in deze tijd. Het is soms moeilijk te begrijpen wat er allemaal gebeurd. Daarom willen we op deze pagina iedereen op de hoogte houden over de maatregelen omtrent de coronacrisis. We geven informatie, het laatste nieuwe en tips. Wij blijven zorgen, samen met elkaar komen we dan door deze crisis.

Wij bewegen mee

Onze zorg gaat tijdens de corona crisis gewoon door. We houden ons daarbij wel aan de richtlijnen van het RIVM. We houden 1,5 meter afstand, schudden geen handen en rusten onze medewerkers uit met beschermingsmaatregelen. We dragen in publieke ruimtes een mondkapje. Dat betekent dat ook op onze dagbesteding iedereen een mondkapje draagt.

Onze medewerkers in de extramurale zorg maken de afweging voor hunzelf en per cliënt hoe ze de zorg aanbieden, om zo risicogroepen te beschermen. Zo kan het voorkomen dat medewerkers in de buitenlucht afspreken met jou. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een wandeling je hulpvraag bespreken. Ook bij deze zorg geldt dat wanneer we in publieke ruimtes zijn we een mondkapje dragen. Op deze manier kunnen we persoonlijke zorg blijven verlenen, ook in deze tijd.

Op afstand, maar toch nabij

Wij zetten bij de zorg alle hulpmiddelen in om ten alle tijden bereikbaar te blijven. Juist nu. Heb jij klachten die bij het corona virus voorkomen, blijf dan thuis en zoek telefonisch contact met je begeleider. We kunnen afspraken maken over boodschappen, dagbesteding en bezoek. Misschien ben je angstig voor wat er allemaal gebeurd in deze tijd, ook dan moet je contact zoeken. Wij zorgen dat we bereikbaar zijn, zo blijven we in deze afstandsmaatschappij toch in contact met elkaar.

E-Health

Wij kijken altijd naar mogelijkheden. Ook in crisistijd kijken we naar hoe we zo goed mogelijk onze cliënten kunnen ondersteunen bij hun zorgvraag. Daarom hebben we een aanvullende dienst ontwikkeld, E-health. Dit zijn technische hulpmiddelen om met jouw doelen aan de slag te gaan en in contact te blijven met ons. Zo kun je aan het werk gaan in een app en chatten of videobellen met een hulpverlener.

Hoe werkt E-Health?
Veelgestelde vragen
 • Ja, onze dagbesteding is open.
  Omgaan met alle maatregelen van de overheid is een uitdaging voor iedereen. Voor onze cliënten is thuisblijven en het wegvallen van een dagritme soms zo’n grote uitdaging, dat dagbesteding van groot belang is en soms zelfs noodzakelijk.

  Op onze dagbestedingslocatie in Doetinchem krijgen cliënten aangepaste dagbestedingsactiviteiten om de maatregelen van de overheid te kunnen waarborgen. De volgende maatregelen zijn getroffen om de veiligheid op de dagbestedingslocatie extra te waarborgen:

  - Cliënten en medewerkers (of hun huisgenoten) met symptomen gerelateerd aan Covid-19 hebben, blijven thuis;
  - Er wordt per cliënt vooraf gesproken over wat de urgentie en mogelijkheden zijn voor verantwoorde dagbesteding;
  - Cliënten in onze intramurale zorg bieden we dagbesteding op locatie.
  - We pauzeren niet in de kantine maar in de grotere creatieve ruimte;
  - Er wordt per dag(deel) een aangepast aantal cliënten ontvangen;
  - Er wordt 1,5 meter afstand gehouden, door de ruimtelijke opzet van de locatie is dit goed te waarborgen;
  - Extra hygiënemaatregelen op de locatie, desinfectiemogelijkheden en voorlichting hierover;
  - Aandacht voor handhygiëne en voorlichting hierover.
  - Het beweegprogramma wordt op aangepaste wijze voortgezet:

 • We houden extern bezoek zoveel mogelijk buiten de deur om besmettingsrisico te verminderen. Kijk naar welke mogelijkheden er wel zijn om in contact te blijven met onze cliënten. Neem daarvoor contact op met de begeleiding van de cliënt.

 • We hebben een bereikbaarheidsdienst welke 24/7 bereikbaar is voor cliënten in de ambulante zorg. Voor mensen in onze intramurale zorg is er 24/7 een medewerker wakker en aanspreekbaar op de locatie (De Elzen en Groenendaal) of is er een medewerker nabij (De Veste).

 • In publieke ruimtes dragen we een mondkapje. Dat betekent dat we op de dagbestedingslocatie een mondkapje dragen in de algemene ruimtes en dat we de looproutes volgen. Zodra je op je werkplek zit mag je mondkapje af en houd je 1,5 meter afstand.

Meer veelgestelde vragen