0314362990 [javascript protected email address]
U kunt gebruik maken van de zoekbalk of onderstaande navigatie

Activiteiten

Onze dagbestedingslocatie is een trefpunt waar we samen mooie dingen bereiken. Iedereen mag zichzelf zijn en eigen talenten gebruiken. Vind jij het leuk om schilderijen te maken? Wil jij je eigen meubels timmeren? Of wil jij je nuttig maken voor anderen? Misschien laat jij graag je eigen gebakken cake proeven aan anderen met een kop koffie erbij. Er is veel mogelijk op onze dagbestedingslocatie.

Activiteitenruimte

In de activiteitenstudio kunnen mensen hun creativiteit kwijt, bakkunsten uitoefenen, werken aan groen en met hobby’s bezig zijn. Je kunt er schilderen, kleuren, spelletjes doen en sleutelen met gereedschap. Misschien heb je zelf nog een idee? Wij zorgen dat jij je passie kan uitoefenen en maken het mogelijk. Werk jij graag samen of liever rustig alleen? Daar is alle ruimte voor in de activiteitenstudio.

Werkplaats

In de werkplaats werk je met verschillende materialen en gereedschappen. Soms krijg je een opdracht, maar ook je eigen ideeën kun je hier tot uiting brengen. Heb jij altijd al een eigen meubel willen maken? Van ontwerp tot eindproduct, je maakt het met je eigen handen. Je maakt zelf dingen waar je trots op kunt zijn.

Bewegen

Wij vinden bewegen een belangrijk onderdeel van de dag. Beweging is dan ook een van de activiteiten die die ingezet kunnen worden om te werken aan jouw persoonlijke doelen. Onder begeleiding van een bewegingsagoog worden methoden uit de bewegingsagogiek gebruikt om deze doelen te behalen. Wij ondersteunen daarom beweging in alle vormen. Is een wandeling maken, zwemmen, een potje voetbal of een parcourtje afleggen helemaal jouw ding? Onze bewegingsagogen denken graag mee en kijken aan welke doelen je in je zorgplan wil werken. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om verschillende sporten te doen met onze sportpartners zoals bijvoorbeeld CrossFit, Zumba of kickboxen.

Dagbesteding op locatie

Wij hebben alle ruimte voor jouw talenten op onze dagbestedingslocatie in Doetinchem. Maar het kan ook voorkomen dat jij het fijner vindt om (met jouw huisgenoten) op locatie creatief bezig te zijn. Wij bieden daarvoor dagbesteding op onze locaties. Zo kun je in jouw veilige omgeving toch aan je passie werken.

Veelgestelde vragen
 • Ja, onze dagbesteding is open.
  Omgaan met alle maatregelen van de overheid is een uitdaging voor iedereen. Voor onze cliënten is thuisblijven en het wegvallen van een dagritme soms zo’n grote uitdaging, dat dagbesteding van groot belang is en soms zelfs noodzakelijk.

  Op onze dagbestedingslocatie in Doetinchem krijgen cliënten aangepaste dagbestedingsactiviteiten om de maatregelen van de overheid te kunnen waarborgen. De volgende maatregelen zijn getroffen om de veiligheid op de dagbestedingslocatie extra te waarborgen:

  - Cliënten en medewerkers (of hun huisgenoten) met symptomen gerelateerd aan Covid-19 hebben, blijven thuis;
  - Er wordt per cliënt vooraf gesproken over wat de urgentie en mogelijkheden zijn voor verantwoorde dagbesteding;
  - Cliënten in onze intramurale zorg bieden we dagbesteding op locatie.
  - We pauzeren niet in de kantine maar in de grotere creatieve ruimte;
  - Er wordt per dag(deel) een aangepast aantal cliënten ontvangen;
  - Er wordt 1,5 meter afstand gehouden, door de ruimtelijke opzet van de locatie is dit goed te waarborgen;
  - Extra hygiënemaatregelen op de locatie, desinfectiemogelijkheden en voorlichting hierover;
  - Aandacht voor handhygiëne en voorlichting hierover.
  - Het beweegprogramma wordt op aangepaste wijze voortgezet:

 • Wij hebben een wachtlijst, die vind je hier.

 • Voor cliënten worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. Houd daarvoor onze website in de gaten!

 • Wij bieden zorg aan mensen met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Onze zorg ondersteunt mensen in zelfredzaamheid. Deze zorg kan thuis (ambulant) geboden worden, in een woonlocatie van Zorggroep Achterhoek of in de vorm van dagbesteding.

Meer veelgestelde vragen

Meer weten?

Wil je meer informatie over dagbesteding? Wil je je aanmelden? Neem dan contact op met onze zorgconsulenten. Zij kunnen je meer vertellen!

Contact